سفیر اسبق ایران در اردن گفت: توسعه میدان آرش تابع پارامترهای خاصی است و یکی از پارامترهای اساسی توافق سهجانبه است اما دو کشور کویت و عربستان اقدام به بهرهبرداری کردند و در آخرین اجلاس مشترک که فروردین 1401 برگذار شد ایران حضور نداشت
اولویت نخست ایران پس از تامین نیازهای داخلی، برای حضور در بازارهای گاز، صادرات به کشورهای همسایه و مقاصد نزدیک است تا آنجا که زمستان سرد سال گذشته بدون قطع گاز عبور کردیم و صادرات نفت و درآمدهای نفتی کشور افزایش یافت.
اطلاعات شرکتهای رصد نفتکشها نشان میدهد که ایران صادرات نفت خود را در ژوئن و ژوئیه افزایش داده است و ممکن است میزان صادراتش ماه میلادی جاری با عرضه تخفیف بیشتر نسبت به نفت روسیه به چین، افزایش بیشتری پیدا کند.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر صادرات ما افزایش پیدا کند درآمد افزایش پیدا کرده و سهم نفت از درآمد کشور رشد خواهد یافت، در حال حاضر صنعت نفت کشور 150 تا 180 میلیارد دلار نیاز به سرمایهگذاری دارد در صورتی که در حوزه سرمایهگذاری گشایش صورت گیرد شرایط بهبود مییابد.
معاون وزیر نفت گفت: اکنون تولید بنزین ۹۸ میلیون لیتر در روز رسیده در حالی که این رقم در سال گذشته ۹۶.۹ میلیون لیتر بوده است. به موازات آن نفتگاز نیز با افزایش ۳ درصدی از ۱۰۸ میلیون لیتر به ۱۱۲ میلیون لیتر رسیده است.
آدرس غلط اتاق تهران درباره افت شدید صادرات نفت ایران درحالی در فضای رسانهای بازتاب گستردهای پیدا کرد که بعد از امضای سند همکاری 25 ساله، صادرات نفت ایران به چین 8 برابر شد.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت گفت: ما در زمستان برای صادرات گاز به عراق و ترکیه دچار کمبود میشویم، از همین روی سواپ وضعیت ما را در بحث صادرات پایدار میکند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: یکی از فرصتهای مهم پیشرو در زمینه خنثی سازی تحریم ها، صادرات خدمات فنی و مهندسی و در عوض آن سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی است.
به دنبال برخی خبرسازیهای جعلی در خصوص صادرات پت ایران به چین و عدم عرضه محصول مورد نیاز کشور به بورس کالا آنهم توسط شرکت برتر پتروشیمی بورسکالا، پتروشیمی شهید تندگویان به این ادعاها پاسخ داد.
موضوع واردات گاز روسیه و ترانزیت یا سوآپ آن این روزها بار دیگر به سر تیتر اخبار رسانهها بازگشته است؛ موضوعی که با وجود برخی مخالفتها، برخی کارشناسان معتقدند میتواند ظرفیتی بالقوه برای اقتصاد کشور باشد.
به اعتقاد کارشناسان در بلندمدت بهترین سناریو برای ایران جهت واردات گاز روسیه، صادرات آن به قیمت بالاتر به کشورهای همسایه است، موضوعی که مزایای اقتصادی آن بیش از 6 میلیارد دلار خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه آبادان گفت: چنانچه زیرساختهای دریایی آماده شود صادرات فرآوردههای نفتی را با لاین و لوله از طریق رودخانه اروندرود انجام خواهیم داد.